Időjárás idehaza

Időjárás idehaza

Várható időjárás a következő 8-10 napban

2016. január 14. - bagzatamagzat

 

Pénteken kora hajnalban már csak a Dunától keletre  -egyre inkább a Tiszántúlon fog esni csapadék, amely a legészakibb terüleketen hó formájában és havas esővel hullik alá, délebre inkább eső hullik. A Dunántúl nyugato területein és a Kisalföldön kevés marad a felhő és csapadék nem várható. A hőmérséklet péntek hajnalban -3 és +4 fok között, napközben alig enyhébban, mint éjszak: 0 és +5 fok között ígérkezik. Az északnyugati szél főleg a Dunántúlon napközben megerősödik, de másutt is élénk széllökések alakulnak ki. Ma ennek megfelelően a Dunántúl legnagyobb részén kisüt a nap a felhők között, de a +5 fok körüli hőmérsékletet hidegebbnek érezzük majd az erős szél miatt. A Tiszántúlon további vegyes csapadék hullik kora délutánig.

Hétvégén: szombaton kisüt a nap és a felhőátvonulások közben csupán elszórtan fordulhat elő rövid hózápor. A szél n em csitul és a hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű délután. Vasárnap - főleg a Dunától keletre gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de számottevő hó nem hullik. Az erős északnyugati szél is megmarad. A hőmérséklet már egész nap fagypont alatt ígérkezik a beáramló hideg, sarkvidéki levegő következtében.

A jövőhét első napjaiban kemény reggeli fagyok után többnyire napos, hideg időre számíthatunk. A délután maximumok általában -6 és -2 fok között szóródnak. A hét második felében kismértékű enyhülés kezdődik. több felhő sodródik fölélnk, amiből kevés hóra is lehet számítani, de mennyisége továbbra sem lesz jelentős.

A jövőhét végén további enyhülés várható: szombaton esős nap jöhet, vasárnapra kisüthet a nap és akár tavaszias hangulat is kialakulhat, hisz a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok körül tetőzik. Változás addig még persze többször is lehetséges. Ezért érdemes figyelemmel kísérni az itteni előrejelzéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarymet.blog.hu/api/trackback/id/tr588272756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időjóslás 2021.05.23. 10:15:36

Megbízható időjárási adatok, országos lefedettséggel -> idojoslas.hu/
süti beállítások módosítása